Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
04.09.2017.
14:44 > 17:41
Tri divlje svinje nalaze se na slobodi na ulicama Novog Sada, a kako saznaje 021, krenule su prema Telepu.

Komentari 100

  • deran

    09.09.2017 09:00
    Jadni covece da li se ti ponekad zamislis nad sledecim citatom tvog Vodje:" Nije dobro da sam lud a da to ne znam."? Vidis ima tu onih koji ti zele pomoci oko lecenja, da dodjes k sebi, k razumu da shvatis da si tesko izmanipulisan ,zivis u nekom paralelnom svetu,da si zaglavio negde u proslom veku ,koriste te kao jeftino glasacko telo (za litar ulja I kg secera) za tamo neke interse stranih gasnih kompanija koje otimaju buducnost tvoje rodjene dece. Docekali smo te sa hlebom ovde u Vojvodini a ti nezahvalan prodao dusu Sotoni I njegovim gasnim slugama I jos ides djonom protiv nas koji volimo Slobodu I Mir nase Vojvodine.Pa zar te je toliko oslepelo tih 800 evra sto ti daju da rovaris ovde I pricas "fake news" za koga ti radis? jel za one "ruse" u zgradi Naftagasa"? Ima nas ovde ciji su preci dosli jos u 17 veku I Bog nam je dao da ovu zemlju osecamo nasom (procitaj malo Miku Antica I njegova dela) tako da ti nemas moralno pravo da nas poredis sa nekim zupanijama I nekim bacanjem ljudi u Tisu.Ti I takvi kao ti jadnici sto bi da umesto zahvalnosti sto zive ovde u miru,medju pitomim ljudima,ti bi da nam cupas grkljane I sl.Ludilo je zarazno,leci se dok je vreme.Da se ne desi da ti ove reci odjekuju u vecnom paklu kad te tvoj Cappo iskoristi I baci kao krpu. Bog je dobar ima jos vremena da te spase pakla.
  • G

    08.09.2017 22:21
    @V - "poštovani" šizofreničaru i bezočna lažovčino, na stranu ovo o "nečitanju", poznati ste po tome, hvala vam što vam je baš moj sarkastičan odgovor upao u oči a ne komentar lica kome je bio namenjen, odlično ilustrujete svoje mentalno stanje i svu svoju bezumnost koju iznova na ovim stranama javno i bez stida pokazujete.
    Posedujem isti dokument u kome je lice potpisano sa "deran" pročitalo i "argumentovano" izjavilo koja mi je bivša profesija, odakle sam poreklom, gde sam se "uhlebio" i šta mi je "zadatak". Ispod toga u sledećem pasusu dokumenta jasno stoji da je "deranov" otac lično bacao građane Novog Sada pod dunavski led i da je svom "deranu" ostavio za zadatak da u Vojvodini izazove građanski rat kako bi njegov pokret "64 županije" povratio izgubljene iako i tada okupirane teritorije i očistio Vojvodinu od svih "nečistih". Obzirom da su baš vaši ciljevi identični, možda da pročitam i naredni pasus istog dokumenta gde stoji da su pripadnici baš vaše familije "poštovani" V lično klali Srbe po Vojvodini u sklopu Princ Eugen divizije? Vrhunac je komedije da se ponovo, iako ste providni poput vazduha, namerno hvatate za moj toliko očigledno sarkastičan komentar da lice koje to ne vidi može biti samo u potpunosti mentalno poremećeno, a namerno ali veoma u skladu sa vašim izvitoperenim karakterom žmurite na onaj prethodni. Neće mi biti teško da vam ponovim "gospodine", vi ste otelotvorenje zla i perjanica mržnje i netrpeljivosti koja danas postoji u Vojvodini. Lečite se.
  • Blajv

    08.09.2017 14:42
    @Oooo V

    Ako će bosanski migranti prestati ovde da se naseljavaju jer smo 'nestabilno područje', vredelo je truda.
  • v.society

    08.09.2017 14:35
    @ OoooV
    Ko je lud? Pa, ocigledno da ima puno ludih onda... ali mislim da je upravo to premisa gospode, kao sto su V, Vojvosadjan itd. To i jeste problem i nadam se da ce se svi oni koji su dosli, a ne svidja im se ovde, ubrzo opametiti i otici tamo gde je stabilnija situacija, a mi "separatisti" cemo se vec nekako snaci i nastaviti da "glumimo ludilo" sa ostatkom "ludih" sto su dosli, a ostali bi.
  • Istina boli

    08.09.2017 13:14
    Nekad bilo, sada se pripoveda
    Jos zivimo u snovima, o tome kako smo nekada bili bogati, kao ostali kada se hvale kako su nekada pobedjivali, a izgubili smo i jedni i drugi.
    Ako zelite promene, pocnite odmah, od sebe, a ne od nekog placenog lika koji promovise ko zna sta, dok mu je dzep sve puniji, a narod sve siromasniji, jer nestabilno, fasisticko mesto, to smo mi.
    Umesto da pozivamo separacije, bolje da pozivamo investitore, jer ovi sto zele Vojvodinu, kao i Temisvar ne ulazu obicnom narodu nista, samo placenicima.
  • Istina boli

    08.09.2017 13:13
    Nekad bilo, sada se pripoveda
    Jos zivimo u snovima, o tome kako smo nekada bili bogati, kao ostali kada se hvale kako su nekada pobedjivali, a izgubili smo i jedni i drugi.
    Ako zelite promene, pocnite odmah, od sebe, a ne od nekog placenog lika koji promovise ko zna sta, dok mu je dzep sve puniji, a narod sve siromasniji, jer nestabilno, fasisticko mesto, to smo mi.
  • xD

    08.09.2017 12:51
    Ooo da
    Da napisem jos nesto, pre nego sto se diskusija banalizuje i ode u sasvim suprotnom smeru, a ja budem prozvan za bota ili sta vec, no nebitno, kada se otvore oci sve je jasnije.
    Jug nestabilan ekonomski propada, BIH 44% nezaposlenih, jer svako vuce na svoju stranu.
    Hercegovina prema Hrvatskoj, RS prema Srbiji. Iz ove perspektive, na Balkanu to deluje sasvim uobicajeno, ali investitorima sigurno ne, ici ce tamo gde misle da je sigurnije.
    A o Slavoniji tek ne bih. Uostalom mozete da pitate nekoga iz drugih krajeva (ne preko interneta, jer tu svi zive savrsene zivote) sta misli o Slavoncima, najverovatnije ce prevrnuti ocima samo.
    Ista takva situacija je kada se pita u ostalim delovima Srb o Vojvodini.
    Svi je kapiraju kao siromasniji i jeftiniji Beograd, poznat po kriminalu, wannabe starletama, separatistima koji proklinju, itd. Sad kako to resiti, pa to najbolje vi i znate, lmao.
  • Oooo V

    08.09.2017 09:22
    V
    Separatisti zbog vas Vojvodina i gubi, jer ne mozete da glumite ni malo da ste normalni, vec se pozivate na fasizam i nerede. Zato niko normalan nece ni da ulaze u Vojvodinu, jer koje lud da ulaze u nestabilno podrucje, koje vi pravite.
    Isti ste kao i oni ispod vas, dve strane istog novcica. Samo sto se u Beograd ulaze, jer nema vas. xD
  • V

    07.09.2017 18:28
    @G
    vaš kvazi-odgovor meni neću ni čitati, ne zanima me, ali mi je upalo u oči u vašem "odgovoru" deranu spominjanje dunavskog leda i 64 županije...
    Vašim lažima i izmišljanjima u nedostatku jednog jedinog argumenta nema granica. Vi ste zaista jedan težak slučaj.
    Ovako maštovito optuživanje drugih je svojstveno samo psihopatama.
    Argumenti su vam izmišljeni, postoje samo u vašoj glavi i na nivou su najprimitivnije Zlobine propagande i dostojni samo Milje Vujanović i njenih bacanja kletvi na izmišljene neprijatelje.
    Možda vam ja ne preporučujem lečenje, ali da vi ipak probate sa nekom terapijom? Ako ne zbog sebe, ono zbog onih koji na svoju nesreću imaju posla sa vama.
  • goran

    07.09.2017 18:05
    Do sada bilo samo svinja sad još i podivljale? Svašta. :-)
  • Nemanja

    07.09.2017 14:28
    Pazite samo, ako mu eksplodira glava, vi ćete čistiti dvorište :D
  • G

    07.09.2017 12:51
    @V - "poštovani" šizofreničaru, ne smatrate vi Vojvodinu svojom domovinom, vi je smatrate svojom sopstvenom privatnom imovinom u kojoj lično imate preko pravo da odlučujete ko će u njoj da živi a ko ne, što je pravo koje nikada, ni na koji način i ni od koga niste dobili. Vi to vrlo dobro znate ali volite ovako da svoj ogoleli, crno na belo fašizam i smrad koji ostaje za vama pripišete drugima, da onima koji se "drznu" da dignu glas protiv takvih balavih neofašista koji građane dele na osnovu porekla i mesta rođenja, bez dokaza ih optužuju i prete proterivanjem iz "njihove" Vojvodine pripišete kako protivljenjem tim "modernim" idejama Vojvodinu "mrze i zatiru". U potpunosti sam uveren da je u vašem obolelom umu to "logičan" zaključak, da etničko čišćenje "nije ništa loše", a nikako ne žalim ni psihijatra ni sudiju ni tamničara koji će vas smestiti na jedino mesto na kojem pripadate. Ono čemu mogu da se nadam je da će što pre u Srbiji započeti pedantno sprovođenje zakona protiv svih koji ga krše.
    @deran - ako mogu i ja da nešto pretpostavim o vama: lik koji se krije iza "deran" je verovatno potomak fašista koji su lično bacali građane Novog Sada pod dunavski led, koji je dobio zadatak da nastavi tradiciju svojih roditelja i u Vojvodini izazove građanski rat kako bi "64 županije" vratile nekadašnju teritoriju i izvršile genocid nad nemađarskim stanovništvom. Drago mi je da ste ovako crno na belo potvrdili ono što sam napisao, odnosno da ste toliko glupi da to niste ni shvatili.
  • deran

    07.09.2017 06:29
    Lik koji se krije iza "G" je verovatno udbas u penziji negde poreklom iz juzne Srbije,okolina Medvedje,Bujanovca ili mozda cak I sa Kosova ,moguce da se ponovo "uhlebio" kao rezimski bot koji je dobio za zadatak da sabotira ovaj lokalni portal.Sve u cilju "popisavanja" teritorije,naravno opterecen je zakonima I clanovima I regulativama (moguce da je citav radni vek proveo kao kancelarijski fikus nekog buzdovana).Boluje od krize nacionalnog identiteta te se uklopio u model Srbina profesionalca tipa Ilija Cvorovic ciji je zadatak da zajedno sa bratom Djurom I ostalima iz "tajnih sluzbi" spase Vodjinu drzavu od zdravog razuma te I toliko krutosti
    u njegovim komentarima (ko zna kakvu je siroma torturu preziveo na "obuci") sindrom Balkanskog Spijuna,jadan covek u svakom vidi neprijatelja a I terapiju ne uzima redovno pa dolazi ovamo da se "prazni"
  • V

    07.09.2017 05:50
    @G
    nepoštovani, šizofreni "komentatoru" G (vaš rečnik i manir kako biste eventualno razumeli) - ne gubim vreme čitajući vaše fašističke traktate u kojima, koliko na preskok, primetim da projektujete svoje osobine na druge i svoj fašizam pripisujete drugima uz uvrede u nedostatku argumenata. To je vrhunac licemerja. Vi patite od patološke potrebe za svađom, a lečenje vam, kao i uvek, ne preporučujem jer mislim da ste težak i nemoguć slučaj i žalim tog psihijatra, sudiju i tamničara kojima biste dopali. Žao mi je što u Vojvodini žive oni koji je mrze i zatiru jer misle da je to patriotizam.
    Slobodu govora i odsustvo cenzure koristite za svađu, širenje mržnje, izvrtanje i etiketiranje svih koji Vojvodinu sa pravom smatraju svojom (što nije ništa loše) i samim tim joj žele dobro.
  • G

    06.09.2017 20:37
    @:) - nije vama ništa žao, pitanje je da li i posedujete tu tipično ljudsku osobinu. Meni je zato žao što sam prinuđen da sa vama delim životni prostor i mogu jedino da se nadam da će zakoni u Srbiji jednom biti sprovedeni u potpunosti i smestiti vas tamo gde pripadate.
    @V - "poštovani" šizofreničaru, opet se javljate da po običaju projektujete sve ono što sami, lično i bez prekida radite na druge. Vi nekoga da optužite za etiketiranje je vrhunac licemerja. LIČNO VI da tvrdite kako "bode oči zloupotreba slobode govora zarad širenja mržnje", ono što vi bez prekida vršite već duži vremenski period, etiketirate cele grupe građana iste te Vojvodine u kojoj i vi apsurdno živite, u njih upirete svoje fašističke prste, optužujete ih bez ikakvih argumenata i dokaza za sve loše što se dogodi i pretite im proterivanjem iz pokrajine koju svojatate kao ličnu privatnu imovinu. Na stranu da ste se u prošlosti rado u nedostatku argumenata pravili da ne vidite sarkazam i moje komentare namerno interpretirali bukvalno na nivou lica bez osmogodišnjeg obrazovanja, nimalo me ne čudi da se niste setili da svom šovinističkom kolegi naglasite da cenzura ne postoji nakon žalbe da mu dva od čak četiri komentara nisu objavljena, isto koliko me ne čudi da dotični od četrdesetak prethodnih, i dobrim delom šovinističkih komentara je svesno odlučio da se obrati upravo meni usled patološke potrebe za revanšizmom. Vi ste otelotvorenje zla i perjanica mržnje koja danas postoji u Vojvodini.
  • V

    06.09.2017 19:34
    @G
    "komentator" G je čak i oko ove vesti uspeo naći neprijatelje i u nedostatku argumenata (tipično za nacionaliste i fašiste kakav jeste), pribegao je etiketiranju i vređanju čime sam sebe u startu diskredituje.
    Njegovo mišljenje nikoga ovde ne zanima, njegove traktate niko u celosti ne pročita, jedino bode oči ta zloupotreba slobode govora zarad njegovog širenje mržnje prema neistomišljenicima a naročito Vojvodini (apsurdno, u njoj živi).
    I još si daje za pravo da nekoga proziva za jezičke konstrukcije, a sam u svakom komentaru pravi pravopisne i gramatičke greške i to uporne greške, čime pokazuje nedostatak obrazovanja i poznavanja srpskog jezika.
  • :)

    06.09.2017 18:04
    @G
    Поштовани господине,
    Жао ми је што сте се препознали, Ви сте одувек били синоним културног и увиђавног опхођења према неистомишљеницима.
    :))
  • G

    06.09.2017 17:16
    @Vojvosadjan - u potpunosti vam "gospodine" verujem da je neartikulisana onomatopeja vrhunac vašeg intelektualnog i verbalnog dostignuća, to ste i ranije pokazali ispoljavanjem krajnje agresivnog ponašanja, pretnjama i smešnim lovačkim pričama sa ciljem da izleče vaš uzdrman ego. Na stranu da je nejasno zašto se vaša balava i uličarska generacija "vitlala" kada tvrdite da se ništa ne može menjati, definitivno se slažem da maloumna gomila kojoj pripadate ne može ništa promeniti jer ste za to nesposobni, jer ste se svesno opredelili da u ovom veku promene vršite jednom propalom ideologijom iz prve polovine prošlog. Ironično je da nekoga optužite da "leči frustracije" obzirom da to radite upravo vi, dolazite na ovo mesto koje je postalo javno glasilo vašeg šovinizma i tog specifičnog, a srećom manjinskog vojvođanskog fašizma, na mesto koje ste odabrali za širenje mržnje i netrpeljivosti prema građanima Vojvodine, gde su moji komentari uvek reakcija na vaše. Ni najmanje vam ne verujem da ćete sa time "završiti", ne zato što ste dokazan lažov koji se hvali kako je pošten dok se istovremeno izlaje kako vara na porezima, jedini način da vi "završite" je da Srbija postane evropska, moderna država, država u kojoj građani koji šire mržnju i netrpeljivost se nalaze u zatvoru a ne na slobodi, što na vašu sreću neće biti uskoro.
    @Nemanja - smešno je koliko ste nesposobni da toliko već puta ponavljate jednu te istu uvredu, koja je apsurdno jasna samo vama. Žao mi je što ste toliko glupi.
  • Vojvosadjan

    06.09.2017 15:50
    @ :)
    Ma pusti palamudziju.. vrti jedno te isto. Zao mi samo sto mi juce nisu pustili komentar tj odgovor istom (tacnije dva) ali ok. Dolazi ovde i leci svoje frustracije tako sto vredja ostale, postavlja im (nam) dijagnoze dok je u kuci i na ulici manji od makovog zrna, da ga neko strucan pregleda ne verujem da bi ga pustio na ulicu. Ne pita se taj ni sta ce biti za rucak a ne za misljenje. On ce da menja svet a ne ume ni sijalicu da promeni. Pokazala je ta generacija sta umeju i znaju.. jedno veliko NISTA! Moja (balava i ulicarska) se bar vitlala s pandurima po ulicama u zabludi da ce nesto promeniti.

    @g

    Vama necenjeni negospodine sto ste klasican primer psiholoske projekcije reci cu samo jedno i tu cu i zavrsiti. Za jednog arhitektu po struci imam sasvim dobro poznavanje srpskog jezika (i ne samo srpskog), cak i vise nego sto bih trebao. Stilske figure??? Za komunikaciju s vama necenjeni potrebna mi je samo jedna i to glasovna.. onomatopeja!
  • Nemanja

    06.09.2017 15:46
    Ajde veprići ni po jada, ali razjarili ste nam Polisa, urla i histeriše evo čitav Liman odjekuje danima...
  • Bojan

    06.09.2017 13:47
    Crvena kuga
    @Priprecanin

    Meni se cini da to datira jos od 1944. godine. Crveni vepar tj crvena kuga.
  • G

    06.09.2017 13:31
    @:) - proizvod je isključivo vašeg vaspitanja i obrazovanja, direktna posledica postupaka samo vaših a ne tuđih staratelja i na kraju posledica vašeg mentalnog stanja danas, što smatrate da lica koja u 21. veku neguju fašizam nisu mentalno poremećena, da lica koja smatraju da su savršena prema tome gde su rođena i da "neprilagođeni" treba da se sele ili asimiliraju nisu maloumna, da lica koja umesto argumenata etiketiraju građane o kojima ne znaju ništa "članovima" i "simpatizerima" nisu šizofrena iako je videti neprijatelja u građanima u okruženju tipičan pokazatelj oboljenja, da lica koja dva puta pišu isto i svoje vreme dvostruko troše da utišaju glas protiv "mrzitelja, šovinista, fašista" dok ispoljavaju nepoznavanje osnovnih jezičkih konstrukcija nisu između ostalog neobrazovana i glupa.
    Sa jedne strane razumem zašto ste takvi, razumem da ćete radije vreme utrošiti ovako jer ste lice sa krizom socijalnog identiteta i oslabljene lične kontrole što pokušavate nadomestiti pripadnošću masi koja vam je po karakteru najsličnija, u kojoj vam je percepcija prihvatljivog ponašanja izvitoperena a sposobnost društvene procene umanjena, u masi gde su stereotipi i šovinizam prihvatljive norme ponašanje i gde vidite amnestiju za svoje postupke. Sa druge strane, iako je postojanje takvih građana žalosno u 21. veku, probajte i vi razumeti kao i vaš prethodnik, da svojim lajanjem nećete ućutkati nikoga već da time proizvodite upravo suprotan efekat i još veći otpor i gađenje.
  • :)

    06.09.2017 07:08
    Питам се, питам...
    Ко нам је на сајту, а користи следећи речник:
    "малоуман, шизофреничар, болесник на слободи, необразовани, глупи, кривицом старатеља, ментално поремећен,...."?

    Дозвољено је погађати само једном.
    :)
  • miki

    06.09.2017 06:57
    otišle u banjalučki ćevap,tečne konzistencije koji možete za sišete na cevčicu
  • Miloš

    05.09.2017 17:36
    Šalu na stranu, ovo je ozbiljna tema. Divlja svinja može da ubije čoveka, ako je iziritirana. A ono što divlje životinje najčešće iziritira jeste povreda ličnog prostora. Čovek ima lični prostor od oko pola metra i kada mu se neko približi na manje od toga, tj. unese mu se u lice, čovek se oseća neprijatno. Divlje životinje imaju lični prostor i od par desetina metara, ili od svega par metara - poput običnih belouški, kako koja. Kada im neko povredi taj lični prostor, one se osećaju neprijatno, kao da im se neko uneo u lice. Onda imaju prirodni nagon da oteraju onog ko im se "uneo u lice". Uglavnom, kratko i jasno, divlje svinje zaobilaziti u što širem krugu.
  • Vojvosadjan

    05.09.2017 15:27
    @/
    Imam obavestajne podatke da su sedele na kafi sa N.N. licima u ugostiteljskom objektu na uglu Jovana Djordjevica i Mihajla Pupina. Dalje im se gubi svaki trag. Disnotor je obavio svoje vrlo verovatno.
  • G

    05.09.2017 15:25
    @Vojvosadjan - ni najmanje poštovani "gospodine", razumeo sam vas dobro, dva puta ste čak ponavljali sopstveni komentar usled vaše patološke potrebe za revanšizmom protiv onih sa kojima ste u prošlosti imali verbalni konflikt i štaviše im pretili fizičkom silom kada su vam ponestali argumenti, a sve začinjeno vašim dobro poznatim uličarskim rečnikom. Isključivo ste sami krivi što ste toliko glupi i neobrazovani te tvrdoglavo držite pogrešnu stranu usled čega prirodno ostajete bez uporišta u diskusiji, a u osnovi je krivica vaših staratelja što su vas vaspitali da cenite šovinizam odnosno nisu obratili pažnju na vaše obrazovanje usled čega u 21. veku ne razumete zašto je fašizam propala ideologija.
    Na stranu da u nedostatku argumenata a i nepoznavanja osnovnih stilskih figura ponovo pokušavate da u moja usta stavite reči koje nisam izgovorio, a u stvari projekciju vašeg zakržljalog uma, drago mi je da još jednom i crno na belo stajete na stranu vojvođanskih šovinista i fašista, baš onih kojima navodno "ne pripadate" ali čiju stranu uvek i po pravilu držite. Sada ste otišli i korak dalje i svesno odlučili da utrošite vreme u ućutkivanju onih koji protiv takvih podižu glas tom defetističkom frazom "to neće bilo ko promeniti". Ne, nije tačno da to neće bilo ko promeniti, da se nešto promeni potrebni su oni koji to žele da promene, a balavi uličari zaostali u vremenu u kojem niste bili ni živi to sigurno nisu.
  • /

    05.09.2017 14:14
    /
    dok ovde palamudite neko je vec spapcio svinje.
    interesantnije je di su zavrsile
  • YU

    05.09.2017 13:58
    Gic-gic
    Hitno kupujem veliki zamrzivač - sandučar i priručnik "Kako spremiti divljač".
  • Vojvosadjan

    05.09.2017 13:50
    @g
    Nepostovani negospodine G, obojica znamo vrlo dobro na sta sam mislio kad sam napisao ravnica. Da ste malo pazljivije procitali uvideli bi ste da sam napisao sledece: ˝..koja je i dalje deo te tebi jako omrazene “divlje“ ravnice..˝ te stoga vas molim da vase decije interpretacije i po sistemu ˝sto je dedi milo, to mu se snilo˝ ostavite za komunikaciju s ortacima s klupe u parku. Naravno da znam da je sve preko 500m planina kao sto znamo i da vi niste ozlojedjeni i na Novi Sad, Backu i ravnicu kivni Sremac iz Jazka ili Neradina. Da ste jos malo pazljivije pristupili mom komentaru videli bi ste da nema ni traga od nipodastavanja sopstvene zemlje, izbacivanju otrova i mrznje ili ne daj boze bilo kakvom etiketiranju, sem ako izuzmemo prozivanje politickih neistomisljenika. To je doduse kao i sport. Cinis sve da ˝sapletes˝protivnika i da pobedis, narocito ako on igra prljavo. Ako niste do sada shvatili da je svet pun mrzitelja, sovinista, fasista ovakvih i onakvih na svim meridijanima pa tako i u pitomoj i lepoj ravnici zvanoj Vojvodina, onda to vise govori o vama, vasem obrazovanju, zivotnom iskustvu i inteligenciji. Narocito bi ste trebali itekako da budete svesni (s obzirom na godine u kojima ste) da ni vi, ni ja niti bilo ko to nece promeniti. Posebno ne komentarima, ˝postavljanjem˝ dijagnoza, vredjanjem itd itd. Sto se tice skole, ja sam svoje davnih dana zavrsio.. pocev od osnovne do najvise. Manite tu retoriku, nije u stilu vasih godina i obrazovanja (?!?!)
  • Vlada

    05.09.2017 13:32
    @Mire

    Jeste, to je osnovna poenta. Ali dokle god u vestima imaš ekipu koja priziva lovce - tj. nasumične naoružane likove sa kretenskim hobijem, ili se i sama jada što nije stigla da oplete puškama usred grada, nije noi ova druga poenta baš nebitna.
  • /

    05.09.2017 12:44
    /
    i jesu li ih nasli?

  • Mire

    05.09.2017 12:20
    @Vlada
    Nisi me shvatio ili ja nisam bio jasan. Poenta je da se divljač uspava dok neko ne strada ili se pričini neka značajna šteta, a ne ko je dođoš ili slaninar ili kako već se ko žargonski etiketira.
  • Vlada

    05.09.2017 10:57
    @Mire

    Ostavi čovek 'back to back' komentare, u jednom kritikuje nas što zezamo divlje pristigle, a u drugom prikazuje stanje njihovog mentaliteta zbog kojeg to i radimo. Divlje životinje po stambenom naselju ne treba da love tvoji pripiti drugari iz čeke, nego policija ili posebna služba za divlje životinje - koju nažalost nemamo. Što se mene tiče, kada bih s prozora na Limanu video dva vepra i hrpu budaletina s puškama, prva bi mi briga bila kako će se policija, ili građani organizovati da ovu drugu pretnju po bezbednost uklone sa naših ulica. I nalupaju ih malo pride, čisto da im to više ne padne na pamet.
  • Nova

    05.09.2017 10:15
    vest
    Sve mesare u Novom Sadu su angažovane na hvatanju ova tri izuzetna primerka.
    Nova trasa Graadska kuća.
  • Mire

    05.09.2017 07:44
    @/***/
    Odakle su Vaši došli u Novi Sad? Ako nisu, kako Vi navodite "izBosne", onda su sigurno sa patrijarhom Čarnojevićem došli iz Šumadije ili iz Crne Gore... Vaš komentar odražava Vašu kulturu, tako da se ne razlikujete u mnogome od "ovih izBosne" koji su doprineli izgradnji Vašeg stava.
  • Libe De NS

    05.09.2017 07:03
    Pa bilo ih je...
    Pa svinja je oduvek bilo i na Štrandu a i po celom gradu. To se bar može videti po đubretu koje ostavljaju na sve strane!
  • /***/

    05.09.2017 05:45
    !
    Jesu li ove divlje svinje čipovane pa da se zna da su baš sa Fruške gore? Kanda su i one iz Bosne (izBosne) došle...
  • Mire

    04.09.2017 23:38
    Nije šala
    Mnogo neozbiljnih komentara. Nadam se da će lovci da ih uspavaju što pre. Dok neko nije stradao. Ko nije imao susret sa divljim svinjama (ili drugim divljim životinjama), taj i ne može da razume ozbiljnost situacije.
  • Joca

    04.09.2017 23:24
    Tri mala praseta
    "Kad ja dunem i vatru sunem srušiću vam Kinesku četvrt"... ;)
  • G

    04.09.2017 23:03
    @Vojvosadjan - "poštovani" neobrazovani "gospodine", Fruška Gora je planina a ne ravnica. Ako ste glupi, imate škole za obrazovanje odraslih osoba koje možete upisati. Meni nikako nije "mrska ravnica", meni su mrski takvi kao ti i dole potpisani koji i najobičniju vest o nekoliko zalutalih veprova u Novom Sadu pretvaraju u mesto za izbacivanje otrova i mržnje, oni koji koriste svaku priliku da nipodaštavaju sopstvenu zemlju korišćenjem ovakvog benignog događaja koji se dogodi i u Njujorku da je etiketiraju "nedođijom" ili "divljinom" jer valjda Srem nije odvojen od Bačke i Banata bodljikavom žicom.
  • Branko

    04.09.2017 22:48
    Spas
    Nadam se da su veprovi poneli pištolje - ako završe u Veterniku da se roknu...
  • Vojvosadjan

    04.09.2017 21:41
    @g
    Opet jedna te ista retorika deda?! Dijagnoze, vredjanja.. Bez namere da se upustam s tobom u bilo kakvu polemiku, podseticu te samo da su svinje dosle s Fruske Gore koja je i dalje deo te tebi jako omrazene “divlje“ ravnice. Nisu sisle s Grmeca (protiv kojeg uzgred nemam bas nista, naprotiv..).
  • /

    04.09.2017 21:22
    /
    aman sa kamenjara presle na ribarac pa sa spica presle na strand?

    ma pustili su ih na strand. neko je bio u poseti sns rodbini na selu pa nije mogao sa njima na terasu

  • arkadije

    04.09.2017 21:14
    nije nego
    Svinje dosle GSP-om i to brez karte sa popovice ! Garnt !
  • /

    04.09.2017 21:13
    /
    @G
    prvi ste vi ovde nasli neprijatelje
  • Jacovitti

    04.09.2017 21:12
    Ako grokcu dok pricaju, to nisu divlje svinje!
  • Adice

    04.09.2017 21:11
    Lokacija
    Deca na Adicama u okolini Desanke Maksimović pominju 3 divlje svinje, mislio sam da se šale po običaju. Navodno ih je neki čovek doveo u slepu ulicu, kod novih zgrada Dijagonale expo... Ali očigledno je da se nešto tamo dešava.
  • @ Сремац

    04.09.2017 20:49
    Radnik obezbeđenja je u ovoj prilici uradio jedinu moguću ispravnu stvar a to je da je pobegao. Za tvoju informaciju, mužjak divlje svinje, vepar, može veoma lako i bez ikakvih problema da ubije odraslog čoveka. Čak i onog fizički spremnog muškarca otrese za tren oka. To jako dobro znaju i sami lovci. Razjarenog vepra koji trči ka čoveku zaustavlja samo direktan pogodak u srce. Pogodak u bilo koji drugi deo tela ga samo još više razdražuje i postaje opasniji. Veoma teško ga je zaustaviti čak i direktnim pogotkom po sred čela, tu je najjači. Borba sa veprom je isto što i borba čoveka sa medvedom. Šanse su minimalne. Od vepra je jedina moguća odbrana beg tj. penjanje na nešto na čega on ne može fizički da se popne i to pod uslovom da uspeš da mu pobegneš. A to je u 99% slučajeva skoro pa nemoguće jer je vepar brži od čoveka. Kakvo snimanje mobilnim telefonom i zezanje. Divlja svinja bez ikakvih problema čoveka ubija na licu mesta. Zato su se i lovci uzmuvali da ih roknu na vreme. Da su divlje svinje poput prasadi koje držimo u svinjcima i koljemo za slavu i božić, ne bi se ni policija a ni lovci uzmuvali.
  • Priprecanin

    04.09.2017 20:41
    Jasta, jos od devedesetih.
  • slatke male gice

    04.09.2017 20:10
    Čitam ove komentare i like many of them. Šteta što ne pokazujemo sličnu aktivnost na planu poboljšanja sveopšteg stanja u društvu. Bilo bi nam mnogo bolje. A, humor je sjajan pokretački faktor.
  • Tja

    04.09.2017 19:29
    Pa ku'ce svinje nego kod nas na Telep :D
  • ilke

    04.09.2017 19:28
    lovac
    Kare,ove iz Suseka pobegle:)
  • poslednja oaza

    04.09.2017 19:15
    Dosla grejna sezona, drvokradice besomucno seku neplanski po Fruskoj Gori (a verovatno i u dilu sa onima koji treba da paze na sume), unistavaju i smanjuju stanista pa divlje zivotinje migriraju i sve su blize gradovima koji se sire. Unistavamo eko sistem. Sva sreca pa nemamo puno parkova u gradu i ne postoji velika sansa da svinje pomisle da su nasle novu sumu. Verovatno su iz kineske cetvrti krenelu u limanski park pa kad su videle koliko malo drveca ima produzile prema Telepu, sledeca stanica Kamenjar i dolina lopova.
  • G

    04.09.2017 19:06
    @@G - vašom maloumnom logikom svako mesto na svetu je savršeno i ne zahteva nikakvu promenu. Zato su Vojvodina i Srbija tu gde jesu, a druge zemlje koje ne dele vaš izvitoperen pogled na svet tamo gde one jesu.
    @Nervirach - obzirom da ste vi "gospodine" oboleli od šizofrenije usled koje svuda oko sebe vidite neprijatelje i protivnike o kojima unapred mislite da znate sve, upravo je vama neophodna terapija i lečenje. Vaša sreća a naša žalost je što živite u nesređenoj državi koja dozvoljava takvim bolesnim građanima da borave na slobodi.
  • Novosadjanin

    04.09.2017 18:45
    Branka Copica
    Al ce zitelji ove i obliznjih ulica da se daju u lov hahaha
  • Сремац

    04.09.2017 18:42
    Бисери
    Прво који је то радник обезбеђења да бежи на бину пред свињама,друго где му је телефон?Сваки клинац би се сетио да их слика или сними.Трећи бисер је изјава неког покрајинског функционера ловачког савеза на РТВ који каже да су се свиње упутиле поред кинеске четврти ка Шодрошу,јер им је тако лакше да изађу из града? Па човече немају свиње навигацију,а чула су им ослабила чим су дошле,ако су дошле,међ нас.
  • obeliks rostilj

    04.09.2017 18:26
    Od Telepa nece dalje. Tamo im je Obeliks.
  • MarkoNs

    04.09.2017 18:13
    Debilni komentari
    Kakav retard i primitivac treba da budes pa da napises kako divlje svinje imaju veze sa nekom partijom!? Doplivale i to je to...
  • Mile na kvadrat

    04.09.2017 18:03
    jagnje
    Samo da ne prodju kao JAGNJE iz pesme THE KUGUARS - jagnjeca balada !

    Po proplanku skakalo jagnje
    radosno i veselo
    u skakanju jagnje se malo
    poprilicno zanelo

    U dvoriste male kafane
    slucajno uskocilo
    i od tada za njega se ne zna
    vodi se k'o nestalo...
  • prof.

    04.09.2017 17:59
    Najrealniji komentari dobijaju najmanje pluseva.
    Zato smo tu gde jesmo .
  • Boban

    04.09.2017 17:57
    ako
    Ako krenu u Adice i Veternik, završiće na ražnju 100%
  • Boro

    04.09.2017 17:43
    Ako su zalutale kod nas u Veternik - upisite ih kao nestale u akciji ;)
  • Pićuka

    04.09.2017 17:37
    Pomozite divljim svinjama da ih ne iskvare gradske svinje.
  • Cane liman

    04.09.2017 17:32
    Uuu da.mi nalete bilobi kobajii sunki...
  • Vojvosadjan

    04.09.2017 17:19
    @G
    Zajebo si se, spustile su se sa Fruske Gore koja je i dalje ta toliko tebi mrska "divlja" ravnica.. A ne s Grmeca (protiv kojeg uzgred nemam nista). Slozicu se s tobom u jednom, da svaki dan je sve vise veprova, bizona, volova, konja, magaraca... po ulicama ovog grada.
  • Nervirach

    04.09.2017 17:19
    G, zaboravio si terapiju. Da se slozim sa komentarom, ako je to videlo ono obezbedjenje koje je videlo divlje kornjace kako napadaju labudove u Dunavskom parku onda polako sa paljevinom. Nema od ovog nista.
  • Sale

    04.09.2017 17:13
    Odgovor Zoranu
    Zorane, ma nisu posle da se uclane u SNS, svinje su pametne zivotinje.
  • @G

    04.09.2017 17:11
    Kome se ne svidja gde je dosao moze ili da:
    1) promeni (prilagodi) sebe
    2) vrati se odakle je dosao (ili produzi dalje)
    a ne da menja novu (tudju) sredinu.

    Pa dosao s planine u ravnicu, ili iz regiona u Srbiju, ili iz Srbije u Nemacku/Svedsku/Ameriku/itd.
  • Socijalizam

    04.09.2017 17:09
    Ko zna - zna!
    "Kuda idu divlje svinje?"
  • Vojvosadjan

    04.09.2017 17:05
    Jel to Inaugurant opet drzi neki miting? Ova tri brava pod hitno locirati, spakovati u Lastin bus i poslati nazad kuci!
  • Балакаха

    04.09.2017 16:57
    Добровољци
    Вест: "VIDEO: Dva mala vepra pomažu ukrajinskoj vojsci u patrolama"
    Да нису дошли да се упишу у полицију, да им помажу. ;)
  • strana viza

    04.09.2017 16:48
    Vecina pisu komentare da bi ispali sto duhovitiji. Meni nije do smeha.
    Tuzna realnost je da zivimo u bednoj ruiniranoj drzavi pariji.
  • G

    04.09.2017 16:27
    Nisu znale životinje da će pitomu planinu zameniti za ravničarsku divljinu u kojoj kipti ovoliko zlo. Gledajući ove komentare ispod morao bih da se složim da ovim gradom svaki dan šeta, na dve noge, neuporedivo više divljih životinja od ove zalutale tri.
  • Posmatrač

    04.09.2017 16:22
    Izgleda da je opet počela neka predizborna kampanja...
  • Realista

    04.09.2017 16:18
    Klasika
    Izgubili se sa aftera
  • 1.maj

    04.09.2017 16:08
    Na žalost, podivljali su pojedini stanovnici ovog grada, zaboravili na svoje poreklo, pa su "rođaci" došli da ih podsete na to.
    Počinjemo opasno da ličimo na Orvela i njegpvu "Životinjsku farmu".
    Nek nam je sa srećom :))
  • zORANns

    04.09.2017 15:55
    Čim su preplivali
    Tražili su upisnicu da postanu članovi SNS.
  • Veganka

    04.09.2017 15:49
    http://www.dmgd.org
    Cak ni po zakonu lovci nemaju pravo da ubijaju zivotinje van lovista, van sezone, i to u gradu! Za to sledi krivicna prijava i zatvorska kazna po vise krivicnih dela! Izazivanje opste opasnosti i krsenje zakona o oruzju i municiji!


  • rade

    04.09.2017 15:40
    Pa nema sta, miris brace preko reke je toliko bio jak, da nisu mogle da izdrze!
  • Deks

    04.09.2017 15:38
    Tako se kalio čelik!
  • bum bam

    04.09.2017 15:36
    Koja je ovo nedodjija .
  • /

    04.09.2017 15:27
    /
    ala ovo zelenilo baronise.
    i bas sa stranda na telep ...da ne bezidu od divljih kornjaca?

    da obebedjenje nije ono isto koje je pazilo na labudove?

  • Voltron

    04.09.2017 15:25
    Ova izgubljena teritorija koju neko zove drzavom i nije za drugo vec za divlje zveri (sto u ljudskom obliku sto u zivotinjskom).
  • Kuda idu divlje ..

    04.09.2017 15:22
    Amerima ulaze medvedi u kuće i aligatori .Kod nas je sve umerenije.
    Pustimo ih da prodju i stignu gde su krenule.
  • Afganistan

    04.09.2017 15:19
    Banglades.
  • Slucajni prolaznik

    04.09.2017 15:13
    Ja ih znam mnogo vise...
  • !!!

    04.09.2017 15:11
    potraga
    možda neće biti nađene...možda su u nekom loncu već...
  • jJ

    04.09.2017 15:10
    Lideri.
  • cure

    04.09.2017 15:09
    krenule
    za familijom....
  • Zivan

    04.09.2017 15:06
    Gradom svaki dan šeta, na dve noge, neuporedivo više divljih svinja...
  • dzungla

    04.09.2017 15:05
    Divljina .
  • RIZBO

    04.09.2017 15:03
    OTKUD SVINJE NA LIMANU
    ovce, konji, svinje, Liman je jel bogat florom i faunom!
  • Cale

    04.09.2017 15:02
    Lutaju i gradskom kucom, gradskim preduzecima a bome i izvrsnim vecem.
  • Tri divlja praseta

    04.09.2017 15:00
    (čitaj: nevaspitana i bahata)
    Palma, Dačić i Šešelj u došli u obilazak Novog Sada.
  • hahaaaa

    04.09.2017 14:59
    opet ovi precani dolaze :D
  • Novosađanin

    04.09.2017 14:54
    Kuda idu divlje svinje?
  • Vlada

    04.09.2017 14:54
    Pa lutaju konstantno, ove se samo nisu propele na dve noge i izdepilirale.
  • sinisa

    04.09.2017 14:53
    Evo rešenja
    http://www.021.rs/story/Zivot/Svet-zivotinja/170803/VIDEO-Dva-mala-vepra-pomazu-ukrajinskoj-vojsci-u-patrolama.html
  • op

    04.09.2017 14:52
    dosli po ekipu koja se vec neko vreme gubi i brlja po gradu iz fotelja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna